Mısır Tohumu
DKC6044
Erkencilik ve yüksek silaj kalitesiyle dikkat çeken yeni silajlık mısır çeşidi
Ana Özellikler
- Nişasta (Enerji) - Mısır silajının ana enerji kaynağı danede bulunan nişastadan gelir. İneklerin enerjiden faydalanabilmesi için daneler mutlaka parçalanmalıdır.
- Sindirilebilirlik - DEKALB, silajlık mısır ıslah çalışmalarında nişasta (enerji) ve sindirilebilirliğe odaklanarak süt veriminin arttırılmasını hedefler. En uygun sindirilebilirlik için doğru hasatla beraber nişasta ve selüloz ineklere dengeli bir biçimde verilmelidir.
- Süt Verimliliği - Doğru silaj hasadı ile silaj kalite değerlerinizi arttırarak sütün verim ve kalitesini arttırın.
- Silaj Verimi - Hasadınızı en uygun kuru madde oranı olan %28-32 aralığında yaparak (süt çizgizi 1/2 oranına geldiğinde silaj ve süt veriminizi arttırın.
- Güçlü Kök ve Gövde Yapısı - Güçlü ve sağlıklı kök ve gövde yapısıyla hasat zamanı dahi yatmaya karşı yüksek tolerans.
AGRONOMIK ÖZELLIKLERexpand_more
| DANE KALITESI | MÜKEMEL |
| HASAT GÖRÜNTÜSÜ | MÜKEMMEL |
| HASAT PENCERESI | MÜKEMEL |
| HASSATTA YEŞIL KALMA | - |
| KOÇAN YAPISI | - |
| KÖK & GÖVDE YAPISI | İYI |
| KÖK HASTALIĞI (FUSARIUM) TOLERANSI | - |
| RUTUBET ATMA | ÇOK İYI |
| SILAJ VERIMI | İYI |
| SICAK STRES TOLERANSI | ÇOK İYI |
| SIK EKIME UYGUNLUK | İYI |
| YAPRAK HASTALIK (HT) TOLERANSI | - |
| YAŞ VERIM | - |
ÜRÜN GRUBUexpand_more
| ERKENCI | - |
| GEÇCI | - |
| SILAJ | ANA ÜRÜN,İKINCI ÜRÜN |
ANA ÜRÜN YETİŞTİRİLME BÖLGELERİexpand_more
| BÖLGE | ÇUKUROVA, DOĞU ANADOLU, EGE, GAP (DIYARBAKIR, BATMAN, KAHRAMANMARAS), İÇ ANADOLU, KARADENIZ, MARMARA |
EKİME UYGUN ZAMANexpand_more
| 2. ÜRÜN DANE | TEMMUZ, AĞUSTOS |
| ANA ÜRÜN DANE | MAYIS, HAZIRAN |
ÜRÜN YETİŞTİRİLME BÖLGELERİexpand_more
| BÖLGE | ÇUKUROVA, EGE, GAP (DIYARBAKIR, BATMAN, KAHRAMANMARAŞ), GAP (ŞANLIURFA, MARDIN), KARADENIZ, MARMARA |